Ups!

En uventet fejl opstod. Forsøg igen senere.

Bekræfte

Er du sikker på du vil slette?
OBS! På grund af hensyn til miljøet vil alle ordre under kr. 200 blive pålagt et ekstra fragtgebyr på kr. 75,- med mindre du handler via en indkøbskontrakt, som har fragtfri levering. Vi anbefaler, at du gemmer din bestilling til senere. Går du til kassen pålægges ekstra fragt. Tak fordi du hjælper os med at opretholde en miljøvenlig profil!

Tryk NEJ for at fortsætte med at handle eller gemme din bestilling til senere for at undgå fragtgebyr. Tryk JA for at gå til kassen. Fragtgebyr tillægges.

ØGET TRAVLHED PÅ VORES LAGER OG LÆNGERE LEVERINGSTIDER

Kære kunde, Vi har travlt på vores lager, og du kan derfor opleve længere leveringstider. Alle bestillinger, som ikke leveres inden jul, afsendes i starten af januar, når vores kunder igen holder åbent og kan modtage varer. Har du spørgsmål vedr. din ordre eller fakturering, kan du kontakte vores kundecenter på info@lekolar.dk.

INDBYDENDE LÆRINGSMILJØER

Johanna Ljungdahl Larsson og Kim Ejdelind arbejder som pædagoger på Drottninghögs daginstitutioner i  Helsingborg. Vi besøgte dem for at høre, hvordan de forberedte miljøer er blevet en vigtig del af børnenes og pædagogernes hverdag.

Et forberedt læringsmiljø er konstrueret med udgangspunkt i, hvordan børn lærer og tænker. Det vækker deres nysgerrighed og opmuntrer dem til at søge ny viden, og miljøet er udformet på en sådan måde, at børnene kan arbejde selvstændigt i det. Det indebærer, at møbler og materialer er tilpasset efter børnenes alder og størrelse.

Johanna og Kims roller indebærer et stort ansvar for den pædagogiske udvikling, som er noget, de virkelig brænder for. Målet er at skabe en indbydende daginstitution, og forberedte læringsmiljøer er derfor noget, der ligger deres hjerte ekstra nær.  

"Det, at man som barn hver morgen møder ind til et smukt og ryddeligt læringsmiljø, betragter vi som en stor del af det at være en indbydende virksomhed," forklarer Johanna. 
Hun og Kim mener, at der er mange fordele ved at arbejde med forberedte læringsmiljøer. Børnene deltager mere aktivt i at udforske og undersøge, men også i at stille på plads og passe på deres miljø. "Det bliver et helhedsarbejde, som bidrager til, at vi sammen med børnene værner ekstra meget om vores miljøer og vores materiale," siger Kim. 

Hun og Kim mener, at der er mange fordele ved at arbejde med forberedte læringsmiljøer. Børnene deltager mere aktivt i at udforske og undersøge, men også i at stille på plads og passe på deres miljø.

"Det bliver et helhedsarbejde, som bidrager til, at vi sammen med børnene værner ekstra meget om vores miljøer og vores materiale," siger Kim. Selvfølgelig spiller pædagogerne også en stor rolle i arbejdet med forberedte læringsmiljøer. "Når vi i arbejdsgruppen sætter ord på, hvilke færdigheder børnene skal arbejde sig hen imod, bliver det lettere at stille spørgsmål, som kan drive børnenes processer fremad og hjælpe os med at nå vores fælles mål," fortæller Johanna.

Derfor er det vigtigt, at arbejdsgruppen reflekterer over indholdet i miljøerne, og at de materialer, der anvendes til børnene, anvendes på en målstyret måde, så de hele tiden vækker børnenes nysgerrighed og støtter dem i deres udvikling. Det handler altså om at stimulere børnene til at videreudvikle sig ved hjælp af materiale, som henvender sig til forskellige interesser og modningsstadier. Bare det at lade børnene deltage er en stor del af arbejdet, mener Kim og Johanna. Det kan for eksempel handle om, at man sammen med børnene sorterer materialerne efter en dags leg og udforskning og forbereder til næste dag. Sammen med børnene gør man miljøet fint, indbydende og spændende for at vise, hvordan man værner om sine omgivelser og inkluderer børnene i den følelse.

 

Det er dejligt at møde på arbejde om morgenen og blive mødt af børn, som befinder sig midt i forskellige lærings-processer, som ejer deres egen læring og inviterer dig med ind i et spændende møde,” fortsætter Johanna. ”Og tænk, at man som barn bliver mødt af pædagoger, som er klar til at indbyde til leg, samspil og udforskning, til at bygge og tegne i forberedte læringsmiljøer, som ikke bare spejler interesserne i børnegruppen, men også de processer, der foregår i vores projekt lige nu."

Mange favoritter

Mange favoritter blandt produkterne Johanna og Kim fortæller, at de har haft stor glæde af Lekolars sortiment og afslutter interviewet med at fortælle om deres personlige favoritter.

• Tegning styrker børnenes motoriske og mentale færdigheder og giver samtidig plads til den følelses- og udforskningsmæssige udvikling. Derfor er vi glade for pap i forskellige bredder og længder, som skaber et område på gulv og væg, som man kan projicere eller tegne på.

 Høje, lave, flytbare og nogle gange endda lyddæmpende – en god variation af borde gør det nemmere at skabe et indbydende, pædagogisk og ergonomisk miljø i daginstitutionen. Hesteskobordet er en klar favorit, eftersom det er lavt og nemt at flytte, og så har det en spændende form, som inviterer til møder mellem børnene.

 Lysborde stimulerer børns æstetiske og visuelle sans og kan anvendes på mange forskellige måder. I Drottninghögs daginstitution anvendes lysborde i mange størrelser og former til at få børnene til at eksperimentere med farver, former og mønstre og til at undersøge materialer indsamlet i naturen.

 

 Mikroskoper hjælper børnene med at opdage og udforske de mindste detaljer i deres omgivelser. Med en WiFi-puck kan man vise utrolige detaljer for selv de yngste børn. Et godt tip er at kombinere en projektion på væggen fra en projektor med for eksempel grafitkridt og pap, så man kan vise detaljer i stort format på væggen og tegne dem af.

 

 • Et ekstra godt valg
  Opdagelsesklodser

  Opdagelsesklodser

  Varenr.: 58288
  8 stk./pk. Klodser i forskellige størrelser. Kan fyldes med små ting for at give forskellige sanseeffekter. Klodserne har ramme af træ og vindue af akrylplast. Ved at løsne på to skruer kan man nemt skifte indholdet i klodsen. Mål på den største klods: 14x14 cm. Fra 3 år.
  537,00 kr.
 • Et ekstra godt valg
  Sensoriske rør

  Sensoriske rør

  Varenr.: 55215
  Indeholder 4 sensoriske rør med 8 forskellige solide låg og 4 låg med ventilationshul samt en aktivitetsguide. Kan maskinopvaskes. Længde 31,5 cm, Ø6 cm. Leveres uden indhold. Fra 2 år.
  396,00 kr.
 • Et ekstra godt valg
  Blåler

  Blåler

  Varenr.: 46867
  10 kg/pk. Filtreret blåler af god kvalitet. Kan bruges til modellering og drejning. Efter lufttørring kan det brændes ved 920-1.040° C og bliver gult efter brænding. Uden chamotte. Kunstnermateriale.
  73,00 kr.
 • Et ekstra godt valg
  FIXA podium birk pentagon 59

  FIXA podium birk pentagon 59

  Podium til børnehave. Fås i mange forskellige varianter, som kan bygges sammen i uendelige former. Kan også bygges sammen med vores FIXA opbevaringssystem både i bredden og dybden. Fås i 10 forskellige former. De kan bruges som scene, legeplads, forskellige køretøjer, udstilling, hvileplads...kun fantasien sætter grænser. Fremstillet i 100 % birkekrydsfinér. Alle dele fås i 3 højder. Podiet med birketop er helt i krydsfinér, de andre med farvet højtrykslaminat på toppen. Tørres af med en fugtig klud. Mål: 59x36x36 cm.
  Pris fra:
  1.076,00 kr.
 • Et ekstra godt valg
  Byggeblokke i sølv

  Byggeblokke i sølv

  Varenr.: 113006
  Stabelbare byggeblokke med spejle. Må ikke anvendes udendørs, i sand eller vand, da blokkenes overflade kan blive beskadiget, eller i direkte sollys, da blokkene kan give skarpe lysreflektioner. Tre størrelser: 8 cm, 12 cm og 15 cm. Af plast. Fra 0 år.
  1.434,00 kr.
 • Papruller i forskellige størrelser

  Papruller i forskellige størrelser

  Varenr.: 48872
  100 stk./pk. Papruller i forskellige størrelser. Man kan klippe, male og/eller dekorere dem. Ydermål: 45-82 mm. Højde: 50-198 mm. Kraftigt, naturfarvet pap.
  253,00 kr.
 • Et ekstra godt valg
  Lekolar vokskridt 12 mm 12-pak

  Lekolar vokskridt 12 mm 12-pak

  Varenr.: 42035
  NU NEDSAT MED 50 %
  16,50 kr.
 • Et ekstra godt valg
  You hesteskoformet bord birk

  You hesteskoformet bord birk

  Varenr.: 80244
  You er et lavt legebord formet som en hestesko. Vælg mellem en lydabsorberende overflade eller birkekrydsfinér. Leveres med 5 hjul, hvoraf 2 er låsbare. Mål: L125xB100xH16 cm.
  2.943,00 kr.
 • Lysbord Ø50 cm

  Lysbord Ø50 cm

  Varenr.: 58111
  Et lysbord som mange kan samles omkring og se fra forskellige vinkler. Det belyser objekter fra undersiden og tilbyder mange forskellige aktiviteter med f.eks. farver, farvefiltre, silkepapir eller forskellige blomster eller blade. Børnene kan udforske og diskutere, hvad der sker når forskellige farver blandes. Et robust lysbord som er nemt at flytte. LED-belysning med en levetid på 50.000 timer. Mål: Ø50 cm, arbejdsflade Ø42,8 cm.
  1.772,00 kr.
 • Easi-scope trådløs

  Easi-scope trådløs

  Varenr.: 55345
  Et smart trådløst mikroskop med indbygget Wi-Fi. Kompatibelt med både Android og Apple. Det oplades nemt med USB, hvilket giver en stor fleksibilitet både i klasseværelset og ude i naturen. Wireless Easi-Scope giver en fantastisk skarphed. Den er enkel og nem at bruge, både alene og i grupper. Perfekt til at undersøge forskelle i forskellige materialer, se nærmere på insekter, blade, hud m.m. Forstørrer op til 43x. Mikroskopet kan også tage billeder af det, som observeres, samt lave korte film på ca. 30 sek. Mikroskopet vejer 200 g. Mål: 11x7x14 cm. Fra 3 år.
  795,00 kr.
 • Papir på rulle 1,5 m

  Papir på rulle 1,5 m

  Varenr.: 47252
  Hvidt kraftigt matglittet miljøpapir til tørre og våde farver. 135 g. 1,5 x 25 m.
  192,00 kr.
Glemt password?

Vil du være kunde hos os?

Du skal have et kundenummer eller et EAN-nummer for at handle hos os.

Registrere mig

Nulstil password

Skriv din e-mailadresse for at få tilsendt et nyt password.