Ups!

En uventet fejl opstod. Forsøg igen senere.

Bekræfte

Er du sikker på du vil slette?
OBS! På grund af hensyn til miljøet vil alle ordre under kr. 200 blive pålagt et ekstra fragtgebyr på kr. 75,- med mindre du handler via en indkøbskontrakt, som har fragtfri levering. Vi anbefaler at du gemmer din bestilling til senere. Går du til kassen pålægges ekstra fragt. Tak fordi du hjælper os med at opretholde en miljøvenlig profil!

Tryk NEJ for at fortsætte med at handle eller gemme din bestilling til senere for at undgå fragtgebyr. Tryk JA for at gå til kassen. Fragtgebyr tillægges.

Indretningsarkitekten

Indretningsarkitekten fortæller:

Jo mere opmærksomhed vi tillægger vores miljø, desto mere værner vi om det. Og især hvis vi selv har været med til at bestemme, hvordan det skal anvendes og se ud. Når jeg besøger skoler og somme tider også børnehaver, kommer jeg ofte til at tænke på åbne kontorlandskaber. Der er ingen, der siger, at det skal se sådan ud! Jeg er sikker på, at måden at indrette på påvirker vores børns evne til at koncentrere sig og deres lyst til at lære. Og de tilbringer mange timer i disse rum, så selvfølgelig skal de trives. Her er nogle ting, jeg synes, I skal give en ekstra tanke, når I indretter et rum i en skole eller en børnehave.

Trivsel og identitet

Leika i rummet

Vi er alle følelsesmæssige væsner, og børn er mest følsomme. Rummet skal være så indbydende og formbart, at det kan gøres til ”vores”. Mange forskellige individer skal kunne trives og have det godt der, så de får lyst til at lære. I den betydning er fleksibilitet og display ekstra vigtig. Jo større mobilitet der er i møbler og indretning, desto lettere er det at skabe forskellige forudsætninger for forskellige aktiviteter. At kunne sætte sine billeder, kunstværker og arbejder op er også utroligt vigtigt for identiteten og fællesskabet. Det skal være let at tage ned og sætte op, så rummet holdes levende. Hylder, opslagstavler, rammer og snore med klemmer er eksempler på hjælpemidler.

 

 

Belysning32269 Elba Pendellampa, stor

Belysningen påvirker os og er en del af både trivslen og funktionaliteten. Det kræver et rettet lys at læse en bog, mens en samling på et tæppe kræver mere generelt lys. Det er et stort plus, hvis man kan dæmpe lyset for at skabe forskellige effekter efter efteraktivitet. Et rum med skønne lyseffekter og stille musik øger både trivslen og koncentrationsevnen betragteligt. Det er dog vigtigt, at vi anvender dagslyset så længe, det er muligt. Ikke mindst på vores breddegrader. Uanset hvor smukke og inspirerende gardiner end måtte være, skal de være lette at trække fra.

 

38391 Ljudabsorbent Friends

Farver og tekstiler

Farver kan være et følsomt kapitel. Jeg synes grundlæggende, at rummet skal være neutralt. Så bliver det meget lettere at ændre. Hold væggene hvide eller lyse, men vær ikke bange for at bruge farver – de giver energi. Men gør det muligt at ændre ofte ved i stedet for at male væggene at anvende tekstiler både på vægge og i vinduer, billeder (gerne som børnene har lavet) og andre farverige ting.

 

 

Lydstille

Trivsel og lyd er tæt forbundet i mere end en forstand. Ofte er det netop de produkter, som skaber følelse, som også er i stand til at absorbere lyd.  Tekstiler, gardiner, tæpper, puder… alle medvirker de til at skabe atmosfære, samtidigt med at de bidrager til et behageligt lydniveau.