Ups!

En uventet fejl opstod. Forsøg igen senere.

Bekræfte

Er du sikker på du vil slette?
OBS! På grund af hensyn til miljøet vil alle ordre under kr. 200 blive pålagt et ekstra fragtgebyr på kr. 75,- med mindre du handler via en indkøbskontrakt, som har fragtfri levering. Vi anbefaler at du gemmer din bestilling til senere. Går du til kassen pålægges ekstra fragt. Tak fordi du hjælper os med at opretholde en miljøvenlig profil!

Tryk NEJ for at fortsætte med at handle eller gemme din bestilling til senere for at undgå fragtgebyr. Tryk JA for at gå til kassen. Fragtgebyr tillægges.

Kompensatoriske materialer

Hjernepauser - aktiviteter som booster læring
Skolekonsulenter.dk

 

Sammen med Søs og Nanna fra Skolekonsulenter.dk  har vi sammensat en boks med materialer som passer til 0-3 klasse og 4-6 klasse. Materialerne  gør det let for eleverne at holde deres selvvalgte hjernepauser når de har brug for 5 minutters pause. Ved hjælp af timeglasset kan eleverne holde styr på tiden uden at forstyrre de andre i klassen. Materialerne leveres i en stor opbevaringskasse med låg. Så kan den nemt flyttes rundt i de forskellige klasser.

 

Vil du vide mere og Søs og Nanna's arbejde og om deres bogudgivelser om klasseledelse kan du få yderligere info på www.skolekonsulenter.dk   Du kan også bestille bogen "Hjernepauser- aktiviteter der booster læring" gennem Lekolar. Pris kr. 259,-     Kontakt os på 70 20 60 80 for yderligere info. 

hjernepause03 hjernepause47
Hjernepausesæt 0-3 klasse  kr. 1.298,-
Varenummer 74690
Hjernepausesæt 4-6 klasse kr. 1.298,-
Varenummer 74691

 

 Tryk på PAUSE inden hjernen trykker på STOP!

Pigeskriver

 

 

"Der er dobbeltlektion i matematik. Eftermiddagssolen kaster sit rolige lys over borde og bøger. Midt i timen er der 2 børn som pludselig rejser sig op i hver sin ende af lokalet. Stille og fokuseret begynder de at kaste ærteposer til hinanden. Frem og tilbage. Ingen af deres kammerater reagerer. Læreren tager ingen notits af det som foregår."

 

Denne danske skoleklasse har igennem noget tid indført de såkaldte hjernepauser. På eget ansvar og eget initiativ tager eleverne regelmæssige aktive pauser i nogle minutter. Formålet er at forbedre koncentrationen og øge indlæringen. Børnene fortæller at de også oplever en bedre trivsel i klasselokalet.


”Et barn kan koncentrere sig i nogenlunde det samme antal minutter som barnets alder. Samtidigt har de seneste års forskning vist en tydelig sammenhæng mellem indlæring og fysisk aktivitet” forklarer Søs Rask Andresen som er lærer og forfatter.

Sammen med sin kollega Nanna Paarup, som er psykolog, coach og forfatter, har hun skrevet bogen ”Hjernepauser – aktiviteter som booster læring”. HjernepauserNanna  og Søs har desuden rejst rundt til folkeskoler i hele Danmark for at undervise og inspirere lærere til at arbejde med hjernepauser. Bogen giver en teoretisk orientering om emnet og indeholder samtidig hele 84 forslag på enkle og sjove hjernepauser som kan anvendes i klasselokalet – individuelt, i mindre grupper eller for hele klassen. 
”I en almindelig gennemsnitslig klasse er en stor del af eleverne slet ikke modtagelige for den traditionelle katederundervisning. Hvad gør vi egentligt for at få hele klassen engageret, koncentreret og involveret” spørger Søs. Ofte gør vi ingenting. Desværre. Det er stadig den traditionelle katederundervisning som er dominerende. Samtidig er lærerens muligheder for at imødekomme elevernes forskellige behov og forudsætninger begrænsede.
”Når vi giver eleverne mulighed for at tage hjernepauser handler det om at optimere indlæringen. Den korteste vej til barnets hjerne går via kroppen” udtaler Søs.

 

pige jumping

Det er ikke rocket science. Sammen med eleverne aftaler læreren hvor mange hjernepauser det respektive barn har brug for på en skoledag.  ”Nogle børn behøver flere, andre færre. Pauserne er 1-5 minutter lange, tiden styres ved hjælp af timeglas” fortæller Søs. Forskellige redskaber, jongleringstørklæder, bolde, balancebrædder, ærteposer og andet ligger i en kasse på en fast plads i klasselokalet. Eleverne har selv ansvar for hvornår de har brug for en pause, inden for de rammer som er aftalt med læreren. Enkle kort med illustrationer giver forslag til forskellige aktiviteter. De mest effektive øvelser til fornyet energi og koncentration er øvelser som omfatter begge hjernehalvdele. Så strømmer blodet til hjernen med fornyet kraft og energi.
   Det findes en del forskning på området. Sammenhæng mellem fysisk aktivitet, indlæring og resultater er slående. Det samme gælder fordelene ved at udfordre højre og venstre hjernehalvdel samtidigt.
   ”Derfor er det ekstra godt hvis børnene laver forskellige typer koordinationsøvelser” slutter Søs, som håber, at flere vil opdage hvor stor forskel de relative små indsatser gør.

 

Se flere gode kompensatoriske materialer herunder:

Kompensatoriske materialer

 • Ærteposer med tal

  Ærteposer med tal

  Varenr.: 70039
  10 stk/pk. Farvestrålende poser med tal fra 1-10.
  kr. 100,00
 • Tangle

  Tangle

  Varenr.: 59026
  Hjælper børnene til at hold fokus og koncentration og samtidig øve båd...
  kr. 87,00
 • Timeglassæt med 3 stk.

  Timeglassæt med 3 stk.

  Varenr.: 57150
  Sæt med 3 timeglas 1 min, 5 min og 30 min. Konkretiserer tiden og tidsbegreber.
  kr. 451,00
 • Fokusskærm, Pop-Up

  Fokusskærm, Pop-Up

  Varenr.: 59025
  Smart og enkelt klasseværelsesløsning for elever, som har svært ved at...
  kr. 461,00
 • Tørklædebold

  Tørklædebold

  Varenr.: 74051
  6 stk./pk.
  kr. 111,00
 • Fodrulle

  Fodrulle

  Varenr.: 59027
  Bånd af gummi, som gør det nemt at montere fodrulle på en almindelig stol.
  kr. 233,00
 • Et ekstra godt valg
  Magnetisk tavle med lommer

  Magnetisk tavle med lommer

  Varenr.: 59054
  4 stk/pk. Sæt dagens skema op eller lav individuelle skemaer til barnet.
  kr. 281,00

 • Time Timer® stor

  Time Timer® stor

  Varenr.: 53240
  Et meget smart og konkret ur som tydeligt viser, hvor lang tid man har...
  kr. 741,00
 • Et ekstra godt valg
  Ergonomisk siddepude

  Ergonomisk siddepude

  Varenr.: 75114
  En ergonomisk skrå siddepude som lindrer og styrker din siddepositionen.
  kr. 339,00
 • Find et par

  Find et par

  Varenr.: 59019
  Tilbud! Der gives ingen yderligere rabat.
  kr. 456,00

 • Et ekstra godt valg
  Kængurustylte

  Kængurustylte

  Varenr.: 74928
  22 mm stålrør, kraftig fjeder. Højde 75 cm. Vægt anbefales fra 30-60 kg.
  kr. 495,00
 • Et ekstra godt valg
  Clevy høretelefoner til børn

  Clevy høretelefoner til børn

  Varenr.: 59094
  Robuste høretelefoner til børn fra 3-12 år.
  kr. 399,00
 • Aktiv matematik II

  Aktiv matematik II

  Varenr.: 52999
  Her har vi samlet produkter som giver et godt grundlag til aktiv matem...
  kr. 1.076,00